садівничому сектору Іспанії потрібна робоча сила
Сектор з вирощування кісточкових дерев підтверджує потребу в робочій силі, і Сільське господарство шукає рішення, адаптовані до виробництв в регіонах.
Крім того, такі сфери, як ВИРОЩУВАННЯ лука або часнику , скоро зажадають робочої сили для різних потреб.
Сектор виробництва кісточкових фруктів , згрупований в FEPEX, підтвердив серйозну проблему, викликану нестачею сезонної робочої сили для розвитку кампанії, яка починається в цьому місяці в більшості регіонів. Від цієї проблеми страждають також виробники часнику і цибулі.
Вчора міністр сільського господарства повідомив, що уряд вивчає заходи, адаптовані до різних виробництв і громад, для вирішення цієї проблеми і задоволення обмежень мобільності і правил безпеки, необхідних кризою, викликаною COVID-19.
Асоціації виробників експортерів кісточкових фруктів, згруповані в FEPEX AFRUCAT, AFRUEX, APOEXPA, ASOCIAFRUIT, AEAMDE, APEPH, FEDEFRUTA і EXCOFRUT, оцінили, що в квітні будуть потрібні більше 16 тис.працівників на додаток до вже існуючих, близько 18 тис. в травні і 28 тис. в червні.
У ці потреби входить робота, що проводиться в польових умовах, така як проріджування і збір врожаю , а також робота на фруктових і овочевих заводах, де проводяться відбір і упаковка продукції. За оцінками, в липні потреби в додатковому персоналі зростуть до 21 тис.осіб, 28 тис. в серпні і 15 тис. у вересні.
Такі сфери, як вирощування часнику та цибулі, також зазнали проблем через відсутність додаткової робочої сили в кампаніях. Об'єднані в fepex асоціації: ANPCA і PROCECAM оцінили свої додаткові потреби в більш ніж 29 тис.працівників в період з квітня по серпень.
Читайте також:
- Іспанська компанія Плантінова випустила маленькі фруктові дерева на ринок 7 років тому. З тих пір обсяг їх продажів значно зріс.
- Новий закон, прийнятий минулого року в Іспанії , спрямований на усунення всіх пакетів і контейнерів, що використовуються в магазинах. Пакети повинні бути компостованими або мати інші формати для повної заміни пластикових пакетів, починаючи з 1 січня 2021 року.
- У Сінгапурі відкрився третій Глобальний конгрес з біології та біологічної технології. На конгресі буде представлена доповідь про виведення нових сортів столового винограду-результат досліджень і генетичних експериментів вчених мурсійського Інституту сільського господарства, що в Іспанії.