Болгарський йогурт в торгових мережах матиме до 1,6% сухого молока
Між молочною промисловістю , Міністерством сільського господарства і роздрібними мережами все ще ведуться переговори про надання болгарського молока і молочних продуктів в мережевих магазинах, які мають 10 або більше торгових точок або в цілому 884 торгових точок по всій країні.
Про це повідомили у відповідному Міністерстві після онлайн-зустрічі представників молочного сектору та Міністра сільського господарства Десіслави Танєвої.
Молоко і молочні продукти включені в постанову Ради Міністрів №70, згідно з яким, крім умов для регіональних виробників, існує вимога, щоб вироблені молочні продукти були повністю виготовлені з болгарського сирого молока. В даний час обговорюється зміна в указі про перерахування традиційних болгарських продуктів, які виробляються виключно з болгарської сировини. Для виробництва йогурту допускається виняток, при якому з метою стандартизації продукту може використовуватися до 1,6% сухого молока.
За словами міністра, мета поправок полягає в тому, щоб уточнити указ і підтримати болгарських фермерів, забезпечуючи при цьому закупівлю болгарського сирого молока, не допускаючи видалення продуктів, які не мають аналогів і не виробляються в Болгарії.
Читайте також:
- На сироварні O'bereg, що в м. Суми, випустили експериментальну партію йогурту з цукатами з буряка , що не має аналогів в Україні.
- Супермаркети починають знімати обмеження на молочні продукти після тиску з боку ПРОФСПІЛКИ ФЕРМЕРІВ у Шотландії.
- Кабінет Міністрів Нью-Делі схвалив перегляд схеми страхування врожаю, щоб допомогти фермерам краще управляти можливими ризиками. Також була схвалена пропозиція про створенні 10 000 організацій фермерів-виробників , щоб забезпечити економію за рахунок зростання масштабів виробництва.